HTML

DzsemBlog

Hivatalos hírekért, információkért, képekért kérjük látogasson el a dzsemboricsapat.hu-ra!

DzsemBlog kezdőlap

Másfél év felkészülés, várakozás és izgalom után végre elérkezett az idő, hogy megkezdődjön a 21. világdzsembori. A Magyar Dzsembori Csapat megérkezett, és felvette a szivárványszín nyakkendőit és ezzel együtt valami mást is, amit úgy nevezünk: Dzsemfíling. Ez a blog a Magyar Dzsembori Csapat médiás IST-seinek blogja, ami a mi élményeinket tükrözi, és megpróbálja bevezetni a kedves olvasót mindabba amit mi itt átélünk.

Utolsó kommentek

  • Harold Daw: Looking for 100th Anniversary Badge from hungary EGY VILAG, EGY FOG... (2007.09.16. 13:46) Egy világ, egy fogadalom...
  • Szép Ilonka: Szervusztok! Ha van valakinek rubikkockás badget-je, vagy a leány p... (2007.08.20. 12:30) Rubik kocka - 18 mp
  • Szép Ilonka: Szervusztok! Ha van valakinek rubikkockás badget-je, vagy a leány p... (2007.08.20. 12:29) Rubik kocka - 18 mp
  • jóska: nane (2007.08.12. 17:13) Születésnap & esti csárda
  • DSz Emőke: Köszönet minden képért, leírásért, szóért, ami menet közben közhírré... (2007.08.12. 08:32) Egy világ, egy fogadalom...
  • Pele: Azért erről a (Záró)ceremóniáról jót ne írjunk :) Sztem borzasztó és... (2007.08.11. 01:14) Záróceremónia
  • Min!: Kedves Ti! Köszönet nektek a naprakész tájékoztatásért, minden napo... (2007.08.09. 09:46) Egy világ, egy fogadalom...
  • id(annyira nem ám)Lázár Miklós: Egyetértek, természetesen a szűkebb közösséget illeti meg először az... (2007.08.08. 09:53) Valami véget ér
  • id(no nem annyira)Lázár Miklós: Szeretettel köszöntelek Benneteket és gratulálok a magyar kontingens... (2007.08.08. 09:09) Egy világ, egy fogadalom...
  • zzsss: magam sem mondhattam volna szebben... NEMakaromhogyvégelegyeeen!!!!!... (2007.08.07. 22:01) Záróceremónia
  • Zsuzsa: Köszönjük a helytállásotokat,és a sok szinés , szemléletes beszámoló... (2007.08.07. 21:49) Záróceremónia
  • Kovácsné Marika: SZÉP!!! Büszke és (irigy) vagyok rátok. Ha lehet agyerkőcőket is sze... (2007.08.07. 14:12) Hangulatkép
  • Gege: hát ez királyság lehetett. a felvarró az marha jól néz ki. (2007.08.07. 11:28) Nagy világ egy kis ember szemével
  • Rücker Ágnes: Kedves Dzsemesek! Gratulálok az összes cserkésznek, hogy ilyen színe... (2007.08.06. 20:55) Nagy világ egy kis ember szemével
  • Podobni István és Né: Mindenkinek Üdv! Végre nettközelben vagyunk. Pusziljuk a 16. életévé... (2007.08.06. 20:46) Skót-magyar méta a Sík Sándor raj prezentációjában
  • ifj. Lupták György: ÉN IS LÁTTAM DÓRIT! éppen nagyon jól FIGYELT :D bár csak kb. 3mp-ig ... (2007.08.06. 11:52) Skót-magyar méta a Sík Sándor raj prezentációjában
  • Mamuska: Ezzel a képpel beneveznék egy versenyre . (mármint egy fotósra) Grat... (2007.08.05. 21:07) Hangulatkép
  • Utolsó 20

2007.07.31. 21:53 gazdag.balazs

Cserkészet Napfelkeltéje előtti naplemente :D

Mozgalmas nap volt a mai, annál is inkább, mert már csak néhány óra, és a cserkészet 100 évessé válik. Mindenki rohant, nagy volt a pörgés, minden raj 130%-on próbált teljesíteni. Megtörténtek az utolsó simítások is, hogy holnap teljes pompájában tündökölhessen az 565 magyar Chelmsfordban. (Illetve az én egyenruhám jelvényei még nincsenek felvarrva, de igyekszem :P)

Ma ismét "VIP vendégünk" volt, visszajött Fischer Viktor bá', akivel a délelőttömet töltöttem. Hozzánk csapódott Soczó András bá is, és egész délelőtt a múlt dzsemborijain nosztalgiáztak (1933-tól napjainkig). Fantasztikus volt hallgatni Őket. Csak ültem és ámultam, REPSECT.

A rajok éppen túl vannak a vacsorán, a vezetőség és az iroda pedig lázasan készülődik. Az elmúlt 2 napban 20-nál is több médiamegjelenésünk volt a magyar sajtótermékekben. Végre (talán...) elkezdenek foglalkozni ezzel a világraszóló eseménnyel.

Itt Chelmsfordban nagyon megbecsülik a magyar csapatot, és nemcsak 1933, hanem az egész magyar cserkésztöri miatt.

Én kezdek megismerni olyan magyar csapattagokat is, akikkel eddig csak e-mailen vagy telefonon kommunikáltam. A holnapi délelőttön végre ismét együtt lehet az egész magyar kontingens!

Nagyon nagy örömmel olvassuk a visszajelzéseket, és hidd el, Kedves Olvasó, mi legalább ugyanakkora izgalommal jövünk fel a blogra mint Te!!

Szomorúan halljuk viszont az otthoni pocsék időjárást. Itt az előrejelzések szerint szikrázó napsütés lesz egészen szombatig. De ha rossz idő lenne, akkor sem lenne rossz kedvünk! Most kezdjük igazán átérezni, hogy mit is jelent az, hogy mi itt lehetünk, és ezzel részesévé válhatunk a történelemnek, a cserkészet történelmének.

Szerencsére sikerült megoldanunk a résztvevők és IST-sek közötti átjárást, minden este a Csárdánál találkozunk kilenckor. Apropó, Csárda... Ma elkészítettem életem első egynéhány kürtőskalácsát, csak úgy brahiból. Jól sikerült, csak a végét rontottuk el. Asbóth Bundi, vagy ki tudja ki miatt, sóba forgattuk cukor helyett... nem is ez számít.

A fesztiválfeelingen kívül a magyarok megőrzik cserkésztábori szokásaikat is, mint pl. a zászlóceremóniák. Ezek teszik igazi cserkésztáborrá a dzsemborit, és hozzák el a hazai lelkületet Chelmsford magyarjainak. Zászlónk, hitünk és történelmünk tisztelete. (Sajnos ez nem minden kontingensnél van így.)

Jó munkát! Egy Világ, Egy Fogadalom. 

8 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://dzsembori.blog.hu/api/trackback/id/tr32129540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagymáté Zsuzsanna · http://www.csodaszolgalat.hu 2007.08.01. 06:36:06

Pálma lányomnak: Nagyon boldog névnapot kívánok!
Minden cserkésznek: Boldog, önfeledt ünneplést és élményekkel teli szép napot!
Várjuk a fotókat.

Pünköstyné Stekovics Babi 2007.08.01. 10:11:43

Nagy élmény olvasni, látni és hallani fantasztikus élményeiteket! Közben szinte ott érzem magam köztetek.Külön öröm, hogy a magyar kontingens ilyen népszerű és tartás van bennetek! Érezzétek továbbra is nagyon jól magatokat és mutassátok meg él még a magyar virtus!

Tóth Andrea 2007.08.01. 10:38:53

Szia lányim!
figyelemmel kísérlek, léttalak a skót-magyar métán is és háttérképnek kiraktam a fotót, ami a Daily Telegraph-ban jelent meg. Neagyon hiányzol mindenkinek. aA lakás még mindig fel van dúlva, szép lassan haladunk, remélem mire hazaérsz teljesen kész lesz minden. Én már dolgozom, minden percben keresem a híreket a dzsemről, amikor csak tehetem. Sok puszi Móni is puszil, szia

Less Bálint 2007.08.01. 10:55:18

Sziasztok Dzsemesek!
Öröm olvasni mindarról az élményről ami tömegével ér kint benneteket. Külön öröm, hogy tartjátok a magyar szokásokat: zászlószertartások, menetelés, népdalok.
Remélem minden más cserkész megismeri és megirigyli a magyar virtust.
További jó munkát!
Bálint, 827 Szt. László CsCs

Mánfai Miklósné 2007.08.01. 12:56:27

Kedves Cserkészek!

Fantasztikus érzés, itthon a szobából figyelemmel kísérni a beszámolóitokat, nézegetni a képeiteket. Kicsit olyan, mintha mi is ott lennénk veletek! Mindenkinek ezer köszönet érte!
Hahó Molnár Ferenc raj! Ti ott vagytok még? Epekedve várjuk soraitokat, nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mi történik veletek? Írjatok!
Mindenkinek jó munkát, jó szórakozást: Mánfai Máté anyukája

Lukács Judit 2007.08.01. 19:54:34

Kedves Mind!
Köszönjük a csodás beszámolókat, bevallom, időnként elszorul a torkom, meg könnyes lesz a szemem, mikor olvasom, hogy milyen élményekben van részetek, meg mikor látom a nemzeti színű lobogóinkat lengeni a képeken, hiszen mindannyian tudjuk, mit jelent ez! Öregbítsétek csak a hírnevünket odakint, büszkék vagyunk Rátok!
A szervezőknek és vezetőknek köszönöm, hogy fiainkat/lányainkat még ott a távolban is hazájuk szeretetére, hitük ápolására és más népek tiszteletére nevelik, az igazi értékek megőrzésével!
És köszönöm a honlap szerkesztőinek is ezt a hihetetlen lehetőséget, hogy így a neten keresztül szinte percről percre részesei lehetünk mi, itthon maradottak is az izgalmas eseményeknek!
Erről jut eszembe, csatlakozom az előttem szóló Mánfai Máté anyukájához, én is nagyon várom a Molnár Ferenc raj beszámolóját, bár tudom, hogy biztos nagyon el vagytok foglalva, de mégis... :-)
Üdvözlet Török Marcinak és a rajtársainak (Molnár Ferencesek!!), valamint a Kerékpáros Alakulat többi tagjának, szép volt, fiúk-lányok! Mostanra biztos jól kipihentétek a hosszú út fáradalmait... :-)
Érezzétek jól Magatokat, nagyon sok szeretettel gondolunk Rátok!
Török Marci anyukája

Nyúl Bertalan 2007.08.02. 17:12:07

Várom a híreket a Fekete István raj
beszámolóival.Miért nincs jelentkezésük már napok óta?Remélem nagyon elfoglaltak,és csak később férnek hozzá a tudósítás megírásához.Addig is jó ídőt kivánok a dzsemmezőknek.Vigyázzanak magukra és várjuk haza őket.

Gazdag Zsuzsa 2007.08.02. 18:01:04

Sziasztok!
Ezt a beszámolót olvasva ismét megerősödött bennem a bizonyosság, hogy 13 évvel ezelőtt egy igen értékes mozgalomhoz csatlakoztál, s hogy milyen fontos is az embernek szem előtt tartani az értékeit : Isten, Haza, Család! Büszke vagyok, hogy ti ott kint a távolban magyarként ezt sugározzátok a többi olyan -a beszámolóitok alapján- nem egészen ezt valló és eszerint viselkedő cserkésztestvéretek felé! Kérlek benneteket, hogy minden cselekedeteket erre a hármasságra való törekvés vezérelje!
Nagyon irigykedünk rátok itthon és további sok szép életre szóló élményt kivánunk! Csak igy tovább!
süti beállítások módosítása